100 jaar trouwen in het Westland

100 jaar trouwen in het Westland

Een reis door de tijd maken aan de hand van 100 trouwportretten. Niet alleen door het zien van de foto, maar ook met een boeiend verhaal, dat is de essentie van het fotoboek ‘100 jaar trouwen in het Westland’. Het idee om het boek te maken kwam natuurlijk voort uit het feit dat ik zelf Buitengewoon Ambtenaar van Burgerlijke Stand ben in de gemeente Westland. Met hulp van vele enthousiaste mensen en de social media is het gelukt om 100 trouwportretten en verhalen te verzamelen.

Dat ging soms gepaard met emotie, een lach en een traan. Bijzondere verhalen bijvoorbeeld uit de oorlog waarin het vaak moeilijk was om aan woonruimte te komen. Om nog maar te spreken van het gebrek aan levensmiddelen en meubelen of stof voor een trouwjurk.

De mooiste dag

Het was boeiend om te zien hoe de trouwlustigen door de jaren heen ‘de mooiste dag’ beleefden. In die zin geeft het boek ook een behoorlijke kijk op de trouwmode door de jaren heen. Naast natuurlijk de oudere verhalen geeft ook de laatste dertig jaar van de vorige eeuw een bijzondere kijk op het fenomeen. Vooral in de jaren zeventig toen men echt los kwam van traditie. De eerste pagina’s van het boek zijn gereserveerd voor de inhoudsopgave en alle namen van de personen die meewerkten aan het boek.

Enkele foto’s van de tentoonstelling en presentatie van het boek op 8 en 9 mei 2015 in de Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Naaldwijk.

Het is boek is verkrijgbaar bij The Read Shop Naaldwijk en de schrijfster zelf.

IMG_5778

IMG_5683 IMG_5690

IMG_5618

IMG_5690 IMG_8478