IMG_9790

Aan de kust

Wij boffen maar dat we langs de kust wonen. En dan nog in een gebied waar je zo heerlijk kunt fietsen langs de kust. Vooral op een mooie herfstdag als vandaag is het zeer ontspannend. Ik geniet bij ’s-Gravenzande altijd van het uitzicht op de duinen en aan de andere kant de kassen. Helaas zal het volgens mij niet zo heel lang meer duren voordat alle kassen uit de geestgronden ook verdwenen zijn. Mooie luxe huizen verrijzen al aan de horizon en het lijkt wel of iedereen aan het strand wil wonen.

Ik fiets verder richting Hoek van Holland. Hier en daar kan ik rechtsaf een strandopgang op, maar dat doe ik niet. Dat is iets voor als het nog echt zonnig en warm is.

Het strand heeft de laatste jaren weer meer aantrekkingskracht. Er was een tijd dat ik er niet of nauwelijks kwam. Maar dankzij echtgenoot Hans ben ik het strand en de zee weer meer gaan waarderen. Zelfs zozeer dat wij vorig jaar –letterlijk en figuurlijk- met onze voeten in het strandzand zijn getrouwd in strandpaviljoen Bondi Beach in Monster.

Het feit dat ik jaren niet naar het strand ging kwam ook door mijn kinderen, die toen nog klein waren. Die liepen namelijk ‘altijd’ weg. Ik ben mijn oudste, Jos (9), een keertje zeker twee uur zoek geweest. Het enige houvast dat ik had was dat hij zeker niet in de zee was gelopen. Hij was namelijk doodsbang voor het zeewater.

Marjolein (5) en een vriendinnetje moesten we drie kilometer verder ophalen bij een EHBO-post in Monster terwijl wij op Ter Heijde op het strand lagen. Dan ben je het strandbezoek snel zat.

Maar nu geniet ik des te meer. Hans en ik gaan regelmatig in de zomer even ‘dompelen’. Dat wil zeggen; na het werk met badpak en zwembroek aan op de fiets naar het strand. Even lekker zwemmen en dan weer opgefrist terug naar huis om te douchen.

Vandaar dat ik het toch erg zou missen als ik niet meer dichtbij de kust zou wonen. Je bent er nu eenmaal helemaal aan gewend.

Ik vond trouwens bij het duin ter hoogte van Ter Heijde nog een vreemd verschijnsel. Een tiental palen (zie foto) staken uit het duin. Waar zou dat voor zijn?

IMG_9796

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *