Digibetes

Afgelopen zaterdag heb ik voor de eerste keer mijn workshop ‘Bloggen, iets voor jou?’ mogen geven aan een groep kindertherapeuten. Eigenlijk twee keer, want het betrof hier twee groepen van ruim vijftien vrouwen. Geen kleinigheid dus. Wat mij het meeste opviel was dat bijna de helft van deze vrouwen (die allemaal een eigen praktijk hebben) geen website had. Daarom was het onderwerp, de kennismaking met het bloggen en hoe nu verder op internet, zeker actueel. Een aantal daargelaten die al helemaal goed op weg waren.

Ik begrijp de koudwatervrees niet die sommigen ventileerden. Als ik een therapeut zou zoeken is het eerste wat ik doe kijken op haar of zijn site. Ik wil namelijk wel weten met wie ik te maken krijg. Wat is dat voor een persoon? En niet minder belangrijk wat is zijn of haar kwaliteit en manier van werken.

Daarom heb ik de dames verteld dat het maken van een website tegenwoordig een koud kunstje is. Met de moderne technieken van WordPress en Mailchimp, nota bene ook nog (bijna) gratis, is de stap naar internet en direct mail zo gezet. We leven wel in 2016.

Mijn eerste website ging rond 2000 de lucht in. De site werd gemaakt door een goede vriend van me en was speciaal voor de lancering van mijn eerste boek ‘Het jaar van de Krab’. Ik heb geen idee of er weleens iemand op kwam kijken. Het was een site met een zwarte sterrenachtergrond en rozen. Heel romantisch. Het opbouwen van een dergelijke site kostte dagen. In tegenstelling tot tegenwoordig waarbij het veranderen van je site enkele seconden duurt.

Tegen de dames heb ik gezegd dat ik de ‘digibetes’ van hen niet veroordeel, maar ik denk wel dat je de kracht van internet en social media niet moet onderschatten in deze tijd.

eerste website

Ps. Neem contact met me op als je meer informatie over de workshop ‘Bloggen, iets voor jou?’ wil hebben. Maximaal 15 personen per workshop. Duur maximaal 1,5 uur.  

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *