Ezels

Zondag was een vreugdevolle dag in het bestaan van kinderboerderij Kiboe in Poeldijk. De aankomst van de twee mini-ezeltjes Billy en Jaimy. De ezeltjes kwamen uit Nijmegen waar ze ook op een kinderboerderij leefden. Echter waren de mensen daar meer ingesteld op paarden en de ezeltjes dus eigenlijk boventallig. Met het plotselinge overlijden van Isla, nu een paar maanden geleden, werd er door de beheerders van de Kiboe al naarstig gezocht naar een nieuwe metgezel voor ezel Amelie. Amelie kwam na het overlijden van Mien, die zeg maar, de ezel was waar alles mee begon.

Dankzij mijn dochter Marjolein heb ik ook iets met ezels. Ze zijn een tikkie eigenwijs (herkenbaar) en gaan hun eigen gang. Marjolein ving op 13-jarige leeftijd al de verwaarloosde ezel Mien op. Door de jaren heen ben ik daarom altijd betrokken geweest bij de Kiboe.

De komst van deze twee nieuwe ezeltjes was zeer welkom. De andere ezel Amelie (zij komt oorspronkelijk van Ameland) is ook al op gevorderde leeftijd en met de komst van de twee broertjes zijn ze voorlopig weer voorzien.

De ezeltjes werden gisteren gebracht in de speciale ezel-ambulance van de Ezel sociëteit uit Zeist. Een hele bevlogen groep mensen (vrijwilligers) die zieke en verwaarloosde ezels opvangen en ze vervolgens weer laten adopteren door kinderboerderijen of particulieren. Zo kwamen Isla, Amelie en nu ook Billy en Jaimy in Poeldijk terecht.

De vrijwilligers van de ezel sociëteit nemen hun werk zeer serieus. Het verhaal ging dat Billy en Jaimy samen zouden komen met een gans. Deze gans was al sinds zijn geboorte bij de twee ezeltjes en beschouwde hen als ouders. Met andere woorden; de gans dacht dat hij een ezel was. Wij vonden het wel een mooi verhaal. Maar volgens de vrijwilligers van de ezel sociëteit was de gans nu toch niet meegekomen. Een ganzenfluisteraar had de gans ‘gesproken’ en uiteindelijk is deze nu achter gebleven bij een groep ganzen. Soort bij soort dus. Nu maar hopen dat hij de ezeltjes niet te veel zal missen. Billy en Jaimy werden overigens verwelkomd met slingers en gebak en natuurlijk de zeer blije vrijwilligers van de Kiboe. En Billy en Jaimy leken zich al snel thuis te voelen.

Wil je meer weten over het werk van de ezel sociëteit in Zeist of zelf een ezel adopteren? Kijk dan eens op hun website: www.ezelsocieteit.nl of mail naar info@ezelsocieteit.nl. Alle giften komen ten bate van de ezels en de sociëteit heeft een ANBI status. Het bankrekeningnummer is NL04RABO 0311 2554 26 t.n.v. stichting de Ezel sociëteit te Zeist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *