Kerstboom

Onze boom stond dit jaar belachelijk vroeg. Namelijk al op 1 december. En nee, het is geen nepper, maar een echte Nordman. Het komt door de boom van vorig jaar. Dat was een depri boom. Ik kocht deze bij de Gamma, maar had niet zoveel keuze en in zo’n net kun je toch ook niet zien wat je koopt. Afijn, snel meegenomen en thuisgekomen bleek de boom toch niet zo mooi in ‘zijn blad’ te zitten. Maar versieringen kunnen een hoop verbloemen. Toen de boom een paar dagen stond viel er een bal uit de boom. Dat was een teken aan de wand, want al spoedig lag er weer een bal op de grond. Kapot! Zonder direct poes Jazmijn de schuld te willen geven keken we het nog even aan. Maar de dagen erna lag er weer regelmatig kerstversiering op de grond.

Toen ging ik eens wat beter naar de boom kijken en wat bleek. De takken hingen allemaal naar beneden. Deze boom was duidelijk depressief. En het was nog lang geen Kerst.

We hebben het uitgezeten met de boom tot Tweede Kerstdag. De boom ging er die dag ook meteen uit. Wat een opluchting. Maar ook een wijze les.

Goedkoop is vaak ook duurkoop of zoals wij hebben ervaren een miskoop.

Nu genieten we van onze mooie sterke maar dure boom. Nog maar drie dagen te gaan tot Kerst dus hij gaat het wel uithouden. Voor een ieder dit die leest heel fijne Kerstdagen!

kerst 2015

2 reacties op “Kerstboom

  1. Volgend jaar misschien wat meer geluk. Alvast alles wat wenselijk is gewenst voor 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *