Stop

Het leven neemt vaak andere wendingen dan je voorzag. Zo was ik begin van het jaar op het idee gekomen om een boek te gaan schrijven over de Kassenbouwers. Tenslotte een grote economisch pijler van het Westland. Iets waar we allemaal trots op mogen zijn en waar eigenlijk heel weinig over bekend is. Ik zag het helemaal voor me; een boek met mooie foto’s en verhalen en natuurlijk het heden en verleden van kassenbouwers beschreven. Ik sparde bij Upscore (mijn vaste drukker, ook bekend als Ronald Nadorp) over het idee en wij maakten zelfs een dummy met de eerste 12 pagina’s.

Via een bevriende relatie kon ik in contact komen met de doelgroep via een jubileumfeestje van een kassenbouwer. Liet mooie folders drukken en deelde deze ook uit. Verder ging ik op bezoek bij een aantal grote kassenbouwers. Er waren wel een aantal enthousiaste gesprekken. Maar de oplage bleef een beetje achterwege. Wat me ook tegenviel was dat ik weinig of geen response kreeg op mijn aanmeldformulier. Zelfs niet om alleen informatie te delen. Het bleef angstig stil.

Ik kreeg van de 35 uitgedeelde folders eigenlijk maar twee reacties van oud-kassenbouwers die wel een keer wilden praten. Ik ga dit ook zeker doen, maar ik was wel een beetje teleurgesteld.

Ik ging eens even goed nadenken over mijn project. Ik had immers een scherpe prijs gecalculeerd, met in het achterhoofd een oplage van rond de 2000 stuks. Aangezien ik hier bij lange na niet aan kom is door mij de knoop doorgehakt; ik stop met het project. Mijzelf realiserend dat ik hiermee geen reclame maak voor mezelf, maar het moet wel leuk blijven. Als ik twijfel gaat het als een molensteen om mijn nek hangen en dat is zeker niet de bedoeling.

Afgelopen weekeinde heb ik iedereen op de hoogte gebracht en dat maakte veel los. Ik heb wel aangegeven bij de kassenbouwers dat ik nog wel wil praten over een boek speciaal over hun eigen bedrijf. Dus misschien zit er nog wel een klein kansje in dat er toch nog iets komt. De branche verdient het in ieder geval.

 

kassenbouw
Dit had een mooie foto geweest voor het boek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *