Boefjes

Sinds deze zomer ben ik (regelmatig) aan het breien voor de stichting Slimme Boefjes. Al eerder ben ik een keer naar Den Haag gereden om een ‘lading’ gebreide of gehaakte dekentjes weg te brengen. De stichting doet er goed werk mee en het schijnt dat ze nooit ‘genoeg’ hebben. Wat houdt de stichting Slimme Boefjes nu precies in. Slimme Boefjes is opgericht in het voorjaar van 2012 om (aanstaande) ouders die niet goed in staat zijn om daar zelf in te voorzien, te helpen met hun babyuitzet. De stichting zamelt daarvoor babyspullen in op verschillende inzamelpunten in het land. Hiervan maakt Slimme Boefjes de Baby StartKid.

In dit babystartpakket zitten de basisbenodigdheden die de kraamzorg adviseert voor de eerste maanden van een pasgeborene. Voordat ingezamelde babykleding in de Baby StartKid komt, wordt alles fris gewassen, gestreken en zorgvuldig gesorteerd op kleur. De artikelen die Slimme Boefjes hergebruikt, zijn altijd van goede kwaliteit. Veel kleding is zelfs praktisch ongedragen!

Ieder kind moet een zo onbezorgd mogelijke start  hebben. En het is belangrijk dat (aanstaande) moeders zich zoveel mogelijk op de komst van hun kleintje moeten kunnen verheugen. En daarom maken we ook van elke StartKid een feestje om uit te pakken! De dozen met babykleertjes zijn hard nodig, want ook hier in Nederland is ‘stille armoede’.

In Den Haag, waar ik vandaag mijn spulletjes naar toe breng zijn de vrijwilligers al weer druk in de weer om dozen te vullen. En mijn dekentjes en knuffels zijn van harte welkom. Zelf vind ik het leuk om steeds nieuwe patroontjes te verzinnen, maar de dekentjes mogen ook gerust ‘recht toe, recht aan’ gebreid worden. Dus als iemand dit leest die het ook leuk vindt om te handwerken en niet weet voor wie, dan beveel ik stichting ‘Slimme Boefjes’ van harte aan. Er zijn ook altijd nog vrijwilligers nodig die willen helpen met het uitzoeken en vullen van de dozen. Gemiddeld worden er per week 10 dozen gemaakt, die door het gehele land worden verspreid. Je kunt meer informatie krijgen via de website www.slimmeboefjes.nl en alles lezen over dit initiatief.

Mijn bijdrage aan Slimme Boefjes
Zo ziet een gevulde doos eruit.

 

Eén reactie op “Boefjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *