De Bierfabriek op de Horecava

Horeca

Ook wij zijn liefhebbers van de horeca. Begrijp me goed, als klant dan hè. Wij vertoeven toch wel gemiddeld twee à drie keer per maand in een horecagelegenheid. Hetzij in een donkerbruine kroeg om te quizzen of gezellig te kletsen tijdens het schrijverscafé. Maar voor hetzelfde geld kan het een gezellig restaurant zijn. Horeca is een zeer uiteenlopende bedrijfstak. Hoe we dit weten?; we waren zondag op uitnodiging van dochter Marjolein mee naar de sneak preview van de Horecava in de RAI in Amsterdam. Marjolein werkt al jarenlang bij Trends for Rent/BloemBloem/Héman, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de horecaverhuur en o.a. complete aankleding voor grote evenementen en beurzen. Al jarenlang hoort hier ook de horecava bij. Specifiek voor de Bierfabriek wordt alles uit de kast getrokken om de beursvloer zo gezellig mogelijk te maken. En dat mochten wij dus testen. Zowel de omgeving als het eten en drinken. Dat was natuurlijk niet tegen dovemans oren gezegd en zodoende gingen we zondagmiddag opeens naar Amsterdam.

In de RAI is het nog een enorme puinhoop. De stands worden opgebouwd en dat veroorzaakt veel rommel en chaos. Maar bij de Bierfabriek is het al netjes. De tafels zijn gedekt, de pel pinda’s liggen klaar en de kippen hangen al aan het spit.
Wij zijn natuurlijk ook nog even nieuwsgierig naar andere stands in de omgeving en maken even een rondje. Manlief is meteen zeer geïnteresseerd in een metershoge wand met allemaal buitenlandse bieren. We vergapen ons aan leuke foodcars, die duidelijk erg gewild zijn. Even later lopen we door een hal met uitsluitend keukenapparatuur in de meest uiteenlopende vormen en kleuren. Heel leuk. Eigenlijk is het wel jammer dat de beurs nog niet geopend is want de stands zien er erg verzorgd en uitnodigend uit.

Wij schuiven even later lekker aan de lange tafels van de Bierfabriek en zitten gebroederlijk naast de baas van Marjolein. Al met al is het een leuke onderbreking van een -wat dreigde te worden- saaie zondag. De Horecava duurt nog tot 12 januari. Er zijn ook diverse Westlandse bedrijven aanwezig.

Hans vergaapt zich aan de diverse soorten bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *