British

Sinds we enkele dagen het vaste land van Europa verruild hebben voor Groot-Brittannië zijn onze vooroordelen ten opzichte van de Brit behoorlijk bijgesteld. Wij dachten:

-de Brit is altijd wit en vol met tatoeages.

Dit blijkt niet zo te zijn want we zagen Britten die heel erg bruin waren en geen Afrikaan. Er lopen er wel met tatoeages, maar niet meer dan in Nederland.

– de Brit is slecht gekleed.

Dat klopt nog steeds, maar onderweg tijdens onze reis zagen we ook wel leuke modezaken. Vooral de bruidsmode is heel bijzonder hier.

Overigens zien we nog wel regelmatig zogenoemde ‘Onslow’s’ hier lopen, dat zijn mannen in een hemd en met een trainingsbroek aan.

-De Brit is horkerig.

Nou dat is zeker niet het geval. Ze bieden juist overal hun excuses voor aan, soms op een onderdanige manier. Toen Hans zijn hoofd stootte tegen een laag plafond, maakte de Brit excuses dat het plafond niet hoger was.
Daarnaast zijn ze super-vriendelijk en zeggen ze zeker op 1 dag wel honderd keer sorry.

De vrouwen zeggen er nog heel lief ‘love’ achter.

-Het Britse eten is niet lekker.

Ook dat moeten we weerleggen, we hebben inmiddels al enkele keren heerlijk gegeten in een pub of hotel. En ook betaalbaar.

-In Engeland is het weer niet goed.

Wij hebben al dagenlang prima weer. Geen regen in ieder geval en als het regent dan is het ’s nachts. Aan de kust is het heerlijk en schijnt de zon volop.

Wat we verder nog meemaakten. De man in de wijngaard waar we een dag mochten staan maakte ons een compliment dat we zo goed Engels spraken. Ik moest meteen denken aan mijn Engelse lessen van mevrouw Engelsman (zo heette ze echt). De klas van MAVO-4 bracht haar tot wanhoop door haar tot het uiterste te tergen, zo erg zelfs dat zij haar bril uit pure woede kapot gooide. Met terugwerkende kracht schaam ik mij diep voor deze situatie.

Wij vinden het leuk om Engels te spreken en het gaat ons ook goed af. Dat vind ik ook een heel groot voordeel van Engeland. Je kunt je in ieder geval verstaanbaar maken. Wij trekken verder de zuidelijke kust af en hebben het goed. Het weer is prima en het materieel houdt zich ook nog goed. Dat wil zeggen onze camper brengt ons overal waar we zijn willen.

 

Eén reactie op “British

  1. Leuke tekst, helemaal mee eens. Engeland (maar ook Schotland) zijn prachtige landen. Als je rustig aandoet in het verkeer is links rijden geen probleem. Britten zijn vriendelijk en beleefd. Ze vinden het leuk dat wij Nederlanders zo ons best doen om Engels te praten (ons accent raken we nooit kwijt en ‘Van Gaal’ vergeten ze nog jaren niet) – verwacht niet dat ze een woord over de grens praten, dat hun maten en gewichten zijn aangepast aan de onze gebeurt waarschijnlijk nooit. En Margaret Thatcher… is een halve heilige.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *