End

En dan sta je opeens op Lands End. Net zoiets als Hoek van Holland, maar dan anders. Terwijl we ons bij Hoek van Holland druk maken over lelijke vakantiehuisjes op het strand, gaat Engeland de overtreffende trap in van weerzin; een kermis is er niets bij. Terwijl wij op de fiets aankomen stopt de ene na de andere bus om ladingen Chinezen  en andere toeristen uit te gooien. Ze komen terecht in een wirwar van attracties, van 3D cinema, restaurants tot souvenir-shops.. Natuurlijk doen die mensen in Lands End waar ze goed in zijn. Iets exploiteren wat eigenlijk niets is. Want het is maar toevallig het laatste puntje Engeland. Nou en..

Toch is het leuk als je er geweest bent. Tenslotte is het voor ons het verste punt van onze reis door Engeland en daarom ook bijzonder. We zitten even over de oceaan uit te kijken en Hans berekend dat aan de andere kant Quebec ligt. Er zit alleen nog een hele grote oceaan tussen.

Wij nemen het fietspad terg naar de camper die in een dorpje voor Lands End staat geparkeerd. Scheelt weer 10 pond parkeergeld, want de mensen uit Lands End slaan overal een slaatje uit. Het fietspad is heel smal, maar gaat helemaal langs de kust en is werkelijk heel mooi. We laten de drukte van het massatoerisme even achter ons en wanen ons in een stukje niemandsland. Engeland is werkelijk prachtig, de kusten zijn stunning zoals ze zelf zeggen en van de views  krijgen we geen genoeg.

In Nederland ben ik ook wel in uiterste punten gewest zoals in Zeeland b.v. Domburg en in Groningen Blokzijl, Texel natuurljk en Schiermonnikoog. Dus nu gaan we kijken of we nog meer dan dit soort uitersten kunnen vinden om te bezoeken.

Maar eerst laten we nog even Lands End op ons in werken.

Het bewijs
Het circus dat Lands End heet

Eén reactie op “End

  1. Ik ben blij dat we hier niet van de walgelijke toestanden langs de kust hebben als in Engeland, Scheveningen is prima, Kijkduin kan nog net, Zandvoort gaat ook, maar Hoek van Holland……dat vreselijk gebouw dat je ziet tegen de pier aangebouwd ! En die lullige huisjes ernaast…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *