Jeuk

Al een aantal weken heb ik ontzettende jeuk aan mijn bovenarmen. Hoe komt dat? Ik heb werkelijk geen idee, dus dat werd googelen. Al snel kwam ik op een website van huidconsult, maar wat ik daar las, daar werd ik niet blij van. Het is brachioradiale jeuk, een chronisch probleem dat zeer hardnekkig kan zijn. Ik besloot eerst maar even naar de huisarts te gaan. Hij had er nog nooit van gehoord. Dus ook bij hem dan maar even googelen.

Aangezien deze brachioradiale jeuk uit je nek kan voortkomen besloot ik maar eens naar mijn ‘kraak-mannetje’ te gaan. Daar kom ik eens in de zoveel jaar om mijn nek en rug weer eens even ‘recht’ te laten zetten. Gelukkig wist hij wel meteen waar ik het over had en begon hij meteen mijn nek te ‘kraken’. Na een paar ‘krik-krak’s’ ging ik opgelucht weer naar huis.

Inmiddels ben ik drie keer behandeld bij hem en de jeuk is niet verminderd. Helaas dus heeft dit niet geholpen. Er zijn nog een paar andere opties en mijn kraker gaat nu overleg plegen met een osteopaat om te kijken of hij misschien een oplossing weet.

Zo ben ik weer terecht gekomen in een medisch circuit van therapeuten terwijl blij was daar even van af te zijn.

Ik hoop dat er toch een oplossing komt want soms kan ik me echt niet bedwingen en krabbel ik mijn armen vuurrood. Oja, smeren met mentholzalf geeft ook verlichting. En zo ga ik iedere avond als een pepermunt naar bed.

Ps. Het ligt niet in mijn bedoeling om mijn aandoeningen via de blog met jullie te bespreken, maar omdat dit kennelijk niet vaak voorkomt dacht ik dat het misschien interessant zou zijn. Overigens als je mij een beetje kent weet je dat ik nooit iets ‘normaals’ mankeer. ‘The story of my life’.

Jeuk is helemaal niet fijn

2 reacties op “Jeuk

 1. Marjoke, ik moet aan mijn schoonmoeder denken, die zij altijd ‘Jeuk is erger dan pijn’.

  Sterkte en hoe dan ook fijne feestdagen, groet Paul

 2. Hallo Marjoke,
  Heb je verhaal over die jeuk op de bovenarmen gelezen en helaas herken ik mezelf volkomen in deze story…..
  Ik zelf sukkel al sinds 2013 met dit probleem
  De laatste maanden Is dit verergert en bijna onhoudbaar.
  Enkel koeling met ijs bied voorlopig wat soelaas… Is er bij jou ondertussen een oplossing te gevonden om deze zeldzame aandoening te verhelpen
  Met vriendelijke groet uit Belgie
  Gerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *