Smart&sexy

Met deze kreet was ik afgelopen week gelokt naar een lezing op uitnodiging van het netwerk voor vrouwelijke ondernemers EVA. De plaats van handeling; de Naald in Naaldwijk. Aanwezig; zo’n vijftigtal vrouwelijke ondernemers uit Westland, Midden-Delfland en Delft. We gingen er eens even goed voor zitten. Op het podium stond een tafel met daarop een stuk of twintig paar pumps, met heel hoge hakken. De lezing werd gehouden door Lisa Portengen, u zou haar kunnen kennen van GTST en enkele reclamespotjes. Een leuke meid, met een vlotte babbel. Lisa heeft ook een eigen bedrijf Smart&Sexy. Met haar lezingen en boeken wil ze vrouwen inspireren nog meer uit het leven te halen dan zij al doen. Een mooi streven natuurlijk.

Haar tools om zaken duidelijk te maken waren onder andere schoenen. Met mooie zwarte pumps in de hand vertelt ze het verhaal van haar moeder die jong weduwe werd en nu weer zo verliefd is geworden. En ze geeft tussen de verhalen door ook tips om weerbaarder in het leven te staan. Sommige van de tips herken ik wel. Die heb ik door het leven te leven zelf wel geleerd. Maar er was ook tijdens de lezing veel interactie met het publiek. Vrouwen mochten vertellen wat voor pump zij wilden zijn. En daar kwamen natuurlijk heel leuke suggesties uit. Ik dacht alleen maar aan mijn eigen dirty pleasure namelijk mijn liefde voor de UGG. De meest on-sexy schoen aller tijden, maar ze zitten zo lekker.

Ze vertelde verder over haar persoonlijke mindset waarbij zij eigenlijk alles wat ze wenste ook kreeg. Een kwestie van in een hoge of lage frequentie leven. U kunt het nalezen op haar website. Sommige dingen vond ik persoonlijk wel een beetje ver gaan. Om je beslissingen te laten leiden door een vogel die op je hand poept? We kregen al met al een heleboel informatie waar we na de lezing mee terug gingen naar de foyer.

Daar aangekomen ging iedereen bij een tafeltje even lekker netwerken. Met voorafgaand, een pitch, waarin we vertelden hoe goed we eigenlijk zijn. Want dat had Lisa ons ook net ingefluisterd. Je moet veel meer opscheppen over jezelf. Want je bent goed zoals je bent.

index

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *