President

Ik ben benieuwd hoe Hillary en Donald vannacht geslapen hebben. Ja, ik weet het, er is tijdverschil, maar toch. Het moet voor hen toch wel ontzettend spannend zijn. Eindelijk is het dan vandaag 8 november 2016 en kan het circus echt beginnen.

Zelf heb ik niet zoveel met Amerika. Natuurlijk wil ik er nog wel een keer naar toe, maar ik heb eigenlijk geen haast. De verkiezingen vind ik wel spannend. De afgelopen weken heb ik menig documentaire gezien en ik ben eigenlijk blij dat ik niet hoef te stemmen. Al zou ik het natuurlijk wel weten. Voor mij is het niet zo moeilijk, want ik stem sowieso altijd op een vrouw. Dus in dit geval…

president USA

Over zo’n 48 uur zullen we het weten en het lijkt mij een close finish te worden. En natuurlijk krijgen we dan nog het gezeur dat die nare Donald zich niet bij de uitslag gaat neerleggen. Wat een geneuzel. Je zou erom moeten lachen als je niet wist dat het om zulke grote belangen gaat. Ook wij in Europa moeten verder met Amerika tenslotte.

Om een inkijkje in het reilen en zeilen van de president te hebben hebben wij met veel interesse de serie ‘House of Cards’ met Kevin Spacey gevolgd. Als je dat ook hebt gedaan dan weet je inmiddels dat de werkelijkheid niet veel zal verschillen van deze zogenaamde fictie. Dan hou je je hart vast. Intriges en zelfs moord worden niet geschuwd. Het is wel een ongelooflijk goede serie. Wij wachten in spanning op de nieuwe episodes.

De Amerikanen wens ik vandaag maar ook alle volgende dagen veel wijsheid toe en voor Amerika zelf ‘God Bless You’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *