WW

Nee, deze blog gaat niet over het UWV of een werkloosheidsuitkering. Deze blog gaat over de Weight Watchers. Mijn geschiedenis met deze club gaat al ver terug. Ik neem u mee naar 1988 toen ik voor het eerst bij de Weight Watchers kwam. Het programma sprak mij aan en wekelijks ging ik trouw naar de cursus in Poeldijk. We hadden ook een leuke leidster. Zij vertelde me dat er zogenoemde coaches gezocht werden en dat leek me wel wat. Zo kwam het dat ik met een dame uit ’s-Gravenzande samen op cursus ging om WW coach te worden. Een vereiste was dat je zelf ‘Lid voor het leven’ was, wat zoveel inhoudt dat je op je streefgewicht bent en blijft. Mijn streefgewicht had ik binnen een aantal maanden gehaald en ongelooflijk maar waar ik wist het ook jaren te behouden. De cursus werd gegeven bij vliegveld Zestienhoven en in een aantal weken werden we klaargestoomd voor het geven van afslankadviezen aan onze cursisten. Al snel had ik een cursus in Poeldijk en in Naaldwijk. Ik heb toen heel wat mensen voorbij zien komen. Wat grappige was; als ik boodschappen deed in Poeldijk kwam ik soms cursisten tegen die zich verontschuldigden voor hetgeen ze in hun boodschappenmandje hadden. Ik bleef hen voorhouden dat het vooral gaat om de keuzes die je maakt.

Tot ongeveer 1992 heb ik bij Weight Watchers gewerkt. Daarna ben ik gestopt en na jaren kwam er toch weer de klad in. Ik bedoel met mijn gewicht, dat door de jaren heen weer steeg. Ik ben nog diverse keren terug gekeerd naar de WW. Drie jaar geleden nog toen mijn gewicht weer boven een schrikbarend hoog getal kwam.

Na alle heerlijke uitjes van afgelopen zomer en wellicht ook door het gebruik van medicijnen was de aanblik in de spiegel afgelopen maand niet bevredigend. Ik vond het weer tijd om mijn cursus weer op te zoeken. Nu ben ik alweer drie weken in het gareel, heb niet het gevoel dat ik lijn, maar maak keuzes. En ik ben er nog lang niet. Iedere week op dinsdagavond ga ik trouw wegen en dit heeft geresulteerd dat ik in drie weken 2,9 kilo ben afgevallen. Leve de WW.

ww

Eén reactie op “WW

  1. in het verleden heb ik ook gelijnd. 14 kg afgevallen. Dit was bij de EGA. Langzaamaan zijn de kg weer terug met een paar extra kg. Als sociaal makelaar probeer ik nu jongeren tussen 10 en 18 jaar van overgewicht af te helpen. Het project Valop Valaf van Vitis. Elke Westlandse kern heeft een team. Ken jij jongeren? vraag of ze mee willen doen. 10 weken lang 3x per week gratis sporten bij verschillende sportaanbieders. Tijdens die 10 weken krijgen de kinderen advies en begeleiding van een diëtiste.
    http://www.valopvalaf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *