Sanitair

Ik weet niet hoeveel campings wij de afgelopen weken gezien hebben, maar het waren er zeker meer dan 15. En allemaal hebben ze in meer of mindere mate een vorm van sanitair. Ik zeg expres een ‘vorm van’, want soms lijkt het nergens op. Moet je in een oude bouwkeet op een plee zitten die bijna niet doortrekt en waar het ook niet helemaal proper is. Maar het is niet altijd kommer en kwel. Daarom besloot ik eens extra op te letten hoe het met het camping sanitair in Engeland gesteld is. Daar kunt u misschien nog iets van leren.
Allereerst is het niet gewoon dat er sanitair is. Wij waren bijvoorbeeld op een camping waar helemaal geen douche en wc’s waren. Daar raken wij niet van in de stress, maar het is toch vreemd. Je gaat je wel meteen afvragen hoe mensen dat in een tentje gaan doen. Maar eerlijk is eerlijk, die stonden er dan ook niet veel.
Douches zagen we ook in alle schakeringen; van lauwe pisstraaltjes tot hele hete krachtige douchestralen. Maar ook douches waar we voor moesten betalen of die alleen maar koud water gaven. We hadden op een camping ook een douche die 50 p kostte en wel 15 minuten water gaf. Dat was voor ons beide meer dan genoeg, daarom gingen we gezellig samen douchen.
Maar er zijn ook campings daar hebben ze wel een wc-hok, maar geen douches. Dat is niet zo prettig. Ondanks dat wij een eigen wc en douche ‘aan boord’ hebben is het toch het fijnste om in een normale douche je op te frissen. Daarbij komt kijken dat wij momenteel gas moeten sparen omdat we maar 1 gasfles hebben en bang zijn dat deze voor de vakantie leeg is. Daarom koken we water voor de afwas en gebruiken wij onze douche dus zo min mogelijk. De afgelopen dagen kwam het voor dat we 48 uur niet gedoucht hadden en dan voel je je toch wel een beetje ‘heumig’. Maar goed we ruiken het van elkaar niet, dus dat scheelt.
De camping waar we nu staan in de buurt van Oxford heeft echter alles. Zowel een prachtig zwembad (dat je in geval van nood zou kunnen gebruiken) maar ook de mooiste douches die ik tot nu toe in Engeland gezien heb. En het fijne is dat deze douche ook nog eens veel lijkt op mijn eigen douche thuis. Het is namelijk een echte regendouche. Je gaat na deze ‘ontberingen’ alles weer extra waarderen.

Een regendouche op een camping kom je maar zelden tegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *