Verslaafd

Verslaafd kun je aan van alles zijn. Ik ben bijvoorbeeld behoorlijk verslaafd aan breien. Ik kan eigenlijk niet meer zonder breiwerk op de bank zitten. Anderen zijn verslaafd aan computeren. De hele dag kijken of je vrienden iets gepost hebben op facebook of whatsappen. Mijn man en ik hebben al enige tijd een nieuwe verslaving. Het heet binge watching. Wat is het? Het urenlang kijken van series op de televisie.  Bijna vier op de tien Nederlanders kijken meerdere afleveringen van een serie achter elkaar. Deze zogenoemde bingewatchers kijken gemiddeld zo’n drie uur. En ik moet tot mijn schaamte bekennen dat wij er nog weleens een paar uur bij doen.

Het volgen van een serie was vroeger heel lastig. Precies op het spannendste moment (cliffhanger) moest je weer een hele week wachten op het nieuwe deel. Dat hebben wij nu niet meer. Door Netflix en HBO kunnen we zoveel afleveringen kijken als we willen en wel het moment dat wij er zin in hebben.

Zo wordt een regenachtige zondagmiddag geheel ingericht op het kijken van een tiental episodes. Slecht doorbroken door het inschenken van een drankje of een bezoek aan de wc. Eten doen we –geheel tegen mijn natuur- ook met bord op schoot.
Het is een verslaving ik heb u er al voor gewaarschuwd. Wat kijken jullie dan zoal? Wij hebben House of Cards gezien, Breaking Bad, Homeland, The Fall, The Vikings, Peaky Blinders, Boardwalk Empire natuurlijk Games of Thrones en een persoonlijke favoriet Sons of Anarchy. Allemaal met gemiddeld drie of vier seizoenen en daarvan weer tien afleveringen. Kunt u uitrekenen hoeveel uur wij al gekeken hebben. Maar ik moet er wel bij zeggen dat ik er ook heel veel bij gebreid heb.

SONS of Anarchy
SONS of Anarchy; heel rauw maar wel gave mannen
Boardwalk Empire speelt in de jaren twintig in Amerika
Boardwalk Empire speelt in de jaren twintig in Amerika

Wil je mijn wekelijkse blog iedere week als link in een email krijgen? Geef je dan op via het inschrijfformulier onder de link BLOG

 

Eén reactie op “Verslaafd

  1. Nou Marjoke dan heb ik nog wel een paar tips voor je. Ook Outlander en The Crown werken behoorlijk verslavend.
    Veel binge watching uurtjes gewenst.

    X
    Adje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *