Cursus

Ik ben een paar weken druk geweest met het volgen van twee interessante cursussen. Dit allemaal in het kader van het vinden van meer werk met name voor mijn eigen bedrijf Bureau Marjoke. Het UWV helpt hierbij en dat is natuurlijk heel mooi. Waneer je een cursus wilt volgen moet je er wel voor zorgen dat het in het vakgebied ligt dat zij aangeven.  En dat liggen deze cursussen. Het gaat namelijk allemaal over het maken en onderhouden van websites.

De eerste twee maandagen van deze maand zat ik bij de cursus WORDPRESS in Rotterdam. Samen met nog drie dames werden we onderwezen in de krachtige en boeiende wereld van dit website-format. En er is natuurlijk heel veel veranderd ten opzichte van jaren geleden. Toen was het maken van een website nog heel ingewikkeld. Nu is het ook nog niet heel makkelijk, maar als je de diverse disciplines een beetje doorhebt kun je er toch aardig mee werken.

Voor mij was er overigens al heel wat ‘gesneden koek’ want ik werk al langer met het programma. Maar we kregen er ook een mooi naslagwerk bij en dat is natuurlijk altijd handig. De twee daaropvolgende dinsdagen zat ik bij de cursus WEBREDACTIE, dit keer in Utrecht. Weer een kleine groep namelijk met z’n vieren inclusief de cursusleider.

We hebben van alles geleerd over hoe te schrijven voor een website. Het is namelijk erg belangrijk dat je je houdt aan deze regels want dan kom je hoog in de ranking bij Google. En Google beheerst eigenlijk (samen met YouTube) je vindbaarheid. Als je niet bij Google bovenaan staat  dan besta je eigenlijk niet. Zo kregen we heel wat tools aangereikt om je website beter in te richten. Het inspireerde mij enorm en ik begon thuisgekomen meteen mijn hele website om te gooien. Nu ben ik tevreden over het resultaat, maar ik ben er nog niet helemaal. Ik denk dat ik de komende weken nog wel aan het rommelen ben. Lees jij dit en wil je ook een eigen website? Neem dan gerust contact met me op, dan kunnen we de mogelijkheden bekijken.

schermafbeelding-2016-11-29-om-12-50-25
Certificaat WordPress
Certificaat Webredactie
Certificaat Webredactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *