Vertellis

Nieuwsgierigheid heeft altijd al in mij gezeten. Ik ben niet voor niets vijftien jaar correspondent geweest van de Westlandsche Courant. Daardoor kon ik mensen allerlei dingen vragen, deze opschrijven en er het mijne over denken. Eigenlijk doe ik hetzelfde nu nog als ik een bruidspaar bezoek om de trouwceremonie door te spreken en ze door te zagen over van alles en nog wat.

Via facebook kwam ik in aanraking met het ‘spel’ Vertellis. Omdat ik nieuwsgierig was naar de vragen die via het spel worden gesteld heb ik het besteld en afgelopen weekeinde was het dan zover.

We kwamen met twee andere bevriende stellen bij elkaar om gezellig te eten. En aangezien dit spel bedoeld is om aan het einde van het jaar te spelen, kwam dit prima uit. Het spel bestaat uit vier delen. Vragen over het afgelopen jaar, twee delen individuele vragen en vragen over het komende jaar. De kaarten werden ondersteboven op tafel gelegd in vier stapeltjes en we gingen van start.

Ronde 1: wie of wat heeft je het meeste verrast? Een vraag voor de eerste kandidaat. Verder waren er vragen zoals: ‘Wat heb je dit jaar niet bereikt, wat je wel had willen bereiken?’ maar ook ‘wat was één van je leukste dagen?’. Sommige van de vragen waren best wel moeilijk te beantwoorden en de antwoorden waren in sommige gevallen ook wel verrassend. En in enkele gevallen moesten de partners eraan te pas komen om het antwoord te ontfutselen. Best wel leuk om te horen.

We gingen ook af en toe best ver in op het onderwerp waardoor er weer een interessant gesprek ontstond. De individuele vragen waren ook erg leuk en verrassend. Een voorbeeld: ‘bedenk met wie je aan tafel het afgelopen jaar wel een dagje had willen ruilen.’ Voor we het wisten was het al bijna twaalf uur. In de laatste ronden gingen de vragen over een vooruitblik naar het komende jaar. Ook die waren zeer uitdagend. Benieuwd wie de volgende ‘slachtoffers’ zijn van ons nieuwe spel.

Wil je meer weten over het spel Vertellis; www.vertellis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *