Detox

Vermageren, lijnen, diëten, detoxen, hoeveel namen zijn er niet te verbinden aan het ene magische woord afvallen. Zelf heb ik al een bijna levenslange haat/liefde verhouding met mijn weegschaal. Er zijn ook maar heel weinig diëten die ik niet gevolgd heb. Punten tellen bij Weight Watchers, shakes bij Atkins, geen koolhydraten, Green Happiness, bloeddrukdieet met heel veel sla. Je kunt het niet zo gek opnoemen of ik heb er ervaring mee. Ik ben zelfs nog een aantal jaren consulente geweest bij Weight Watchers en heb diverse mensen (inclusief mijzelf) kunnen supporteren naar een gezonder gewicht.

Het gewicht van mijzelf kent een zomer en wintervariant. In de winter probeer ik altijd zoveel mogelijk te lijnen en af te vallen en vervolgens komen deze kilo’s er in de zomer weer bij. Ik hou nu eenmaal van het goede leven en ben in mijn hart een Bourgondiër. Toch weet ik dat het niet goed gaat als ik er niets aan doe. Er komen allerlei pijntjes en pijnen die er voorheen niet zaten. En aangezien ik in afwachting ben van mijn knieoperatie is het natuurlijk veel verstandiger om met een aantal kilo’s minder op de bank komen te zitten.

Dus vanaf deze week weer een besluit genomen. Het is uit met de wijn, chocolade, pinda’s en bier en vanaf deze week een gezond dieet. Ik mag zelfs geen koffie, maar kan niet helemaal garanderen dat ik dat ga volhouden. Veel mensen zullen denken, is het niet beter dat je dat na de feestdagen gaat doen? Nee, want juist verleidingen weerstaan maakt je een krachtiger persoon. En ik denk altijd maar zo; straks ben ik er blij mee en die gebakjes en andere lekkere dingen komen echt wel weer eens op mijn pad (in de zomer?).

Dus vanmorgen zit ik aan mijn alproyoghurt met banaan, kiwi en blauwe bessen en een kopje detoxthee.

De dag is nog maar net begonnen.

2 reacties op “Detox

  1. Ik zou maar genieten, zij het met mate, van al die smakelijke aardse hapjes en dranken, je weet maar nooit wat je ‘hierna’ te eten of te drinken krijgt (áls je nog iets krijgt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *