Wenen

We waren met de camper in Wenen. Een prachtige stad, niet zo hysterisch toeristisch als Praag vorig jaar, maar best wel druk. Wenen is een echte fietsstad, Wij logeerden in een voorstadje en konden op de fiets de ongeveer elf kilometer naar het centrum langs de Donau fietsen. Een heerlijke tocht vooral bij 33 graden Celsius. Want het was warm in Wenen. Maar goed, Wenen is bekend om een paar historische figuren waaronder natuurlijk Mozart. Nou had ik toevallig pas geleden een boek gelezen over de beroemde componist en de film ‘Amadeus’ nog een keer gekeken. Maar helaas naast de beroemde Mozart kugeln is er weinig dat aan Mozart herinnert. Of het moet zijn de vele concerten die gegeven worden, iedere dag weer. Lijkt me als muzikant toch ook geen uitdaging meer. Wij lieten dit maar even aan ons voorbij gaan. Voornamelijk omdat we opzagen tegen de elf kilometer langs een donker fietspad terug naar de camping.
Naast Mozart is daar natuurlijk nog Sissi, de beroemde op een na laatste keizerin van Oostenrijk. Zij leefde in de negentiende eeuw en stierf in het jaar dat mijn opa Vellekoop geboren is namelijk 1898. Wij kennen natuurlijk allemaal de Sissi uit de bekende holllywoodfilms met Romy Schneider. Maar de echte Sissi had niet zo’n romantisch leven. Ze was eigenlijk een heel teruggetrokken vrouw, geobsedeerd door haar gewicht en hoewel ze geliefd was door haar man, had ze geen gelukkig leven. Haar sterven was des te dramatischer. Gestoken door een extremist met een vijl in haar hart. Ze was op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd. In het Sissi huis in de Hofburg (hartje stad) en op het paleis Schönbrunn zagen we veel van Sissi terug. Zelf vond ik het persoonlijk hoogtepunt in de jurken, die hoewel nagemaakt, wel heel prachtig waren. Stiekem maakte ik foto’s, wat niet mocht en me een uitbrander bezorgde van een suppoost. Maar goed, ik heb ze wel en laat u ervan meegenieten.
We zijn in totaal drie dagen in Wenen gebleven voordat we onze rondreis door Oostenrijk vervolgden. Een echte aanrader en natuurlijk is er nog veel meer te zien dat bovenstaande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *