Winterfair

Met de vriendinnen hadden we besloten een dagje uit te gaan naar de Allerhande winterfair in het spoorwegmuseum in Utrecht. Het tijdstip; afgelopen zondag. Er was wel wat sneeuw voorspeld, maar in het Westland was, toen we weggingen, nog niets aan de hand. Natuurlijk gingen we met de trein, maar wel eerst met de auto naar Schiedam. Want het openbaar vervoer is in Westland sowieso niet te doen en in de kou wachten zijn wij ook niet gewend. Met openbaar vervoer reizen trouwens ook niet. Maar dat is weer een ander verhaal.

De heenreis verliep overigens prima. We konden overstappen in Rotterdam en waren precies rond 11 uur in Utrecht. Daar stonden de pendelbussen naar het museum al klaar. Prima geregeld dus. Alleen was het een beetje druk, maar ach, het museum is best groot. Na binnenkomst natuurlijk eerst naar de koffie. Er was echter alleen maar koffie verkrijgbaar en geen thee, wat op zich best vreemd is, maar ook weer niet als de leverancier van de koffie Perla is (het huismerk van AH). Dat achtervolgde ons natuurlijk de hele dag, want alle producten die te zien waren op de fair waren natuurlijk verkrijgbaar bij Albert Heijn. Maar we werden niet teleurgesteld in het assortiment. Ik heb nog nooit zoveel smaken en hapjes door elkaar geproefd. Dat ging van een slokje wijn, een toastje met eendenborst, een plakje gerookte ham, een banaan in chocolade, een ijsje met lage calorieën naar een heerlijke proeverij van tropische vruchten. Misschien wel mijn favoriet want er was naast vasalis ook papaja, baby-ananas, passiefruit en sharonfruit. Heerlijk en onbeperkt pakken. Maar we moesten op een gegeven moment wel verder.

Naast alle lekkere hapjes was er ook veel te zien. Het spoorwegmuseum is een leuke omgeving voor een dergelijke fair. En als klap op de vuurpijl was het rond twaalf uur ook nog gaan sneeuwen. En niet zo’n klein beetje ook. Met op de achtergrond een gospelkoor dat werkelijk fantastisch zong en warme chocolademelk in de hand was het goed toeven, zowel binnen als buiten.

Rond vijf uur waren we wel helemaal voldaan en konden we aan de thuisreis gaan denken. Wij nog naïef denkend dat dat net zo makkelijk zou gaan als heen. Maar dat was natuurlijk een misrekening. Als het weer extreem is, gaat het helemaal mis bij de spoorwegen. Nu hadden wij nog geluk. We moesten eigenlijk alleen lang wachten op de pendelbus, maar op het station vonden we al snel een trein richting Amsterdam. Vanaf Amsterdam CS konden we weer doorreizen naar Rotterdam en vanuit daar met de sprinter naar Schiedam.

We hadden zogenaamd wel geluk, want in de trein troffen we mensen aan die al vanaf het middaguur in de trein zaten om naar een bestemming in het noorden van het land te komen. Wij hadden in ieder geval een heel gezellige dag gehad en veel gelachen. En nog een tip voor de allerhande winterfair. Geen papieren tasjes meer want de inhoud van onze goodiebags zakte daar naar verloop van de tijd doorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *