Bezoek

‘Bezoek Westland’ is de naam van de gelijknamige website www.bezoek-westland.nl en als zodanig hét uithangbord van toeristisch Westland. En er zijn natuurlijk altijd nog mensen onder ons die vinden dat het woordje toeristisch niet bij het Westland hoort. Die moet ik persoonlijk toch ongelijk geven. Ik vind het Westland heel mooi. Het lijnenspel van de kassen en warenhuizen, de weerspiegeling van dit lijnenspel in het water en de bijzondere lichteffecten op het glas. Het is uniek. Daarbij zitten wij vlakbij –rustige- stranden en zee, hebben we leuke dorpskernen en ook nog mooie oude monumenten. Er zijn kilometerslange fiets- en wandeltochten te maken en door de vele vaarten en sloten vaartochten, allemaal bewegwijzerd met knooppuntenborden. Aanbod genoeg dus.

Vorige week maandag werd het toeristisch seizoen geopend met een gezellige bijeenkomst bij de Rabobank in De Lier. Bij elkaar waren met name de vele partners van Bezoek Westland, variërend van rondvaartboothouders tot watersporters, strandtenthouders tot campingbazen. Tevens aanwezig diverse B&B- eigenaren en natuurlijk horecaondernemers en niet te vergeten de diverse subsidiegevers. De werkgroepen hadden goed hun best gedaan en tijdens de bijeenkomst werd trots de nieuwe folder en de plattegrond met highlights van het Westland gepresenteerd. Daarnaast zijn er door het gehele Westland diverse zogenoemde hashtag-borden geplaatst. Deze borden zijn bruin van kleur en staan op bijzondere fotoplekken. Het is de bedoeling dat iedereen de borden of de plekken massaal gaat fotograferen en de resultaten op facebook, instagram en twitter plaatsen. Een moderne manier van communiceren die uiteindelijk het Westland ‘op de kaart’ moet zetten.

In ieder geval is de plattegrond al een mooie manier om mensen snel wegwijs te maken in onze streek. Ik weet uit ervaring dat als je in een nieuwe omgeving bent een kaart toch altijd de makkelijkste manier is om je te oriënteren op doe-dingen. Zo zijn wij ook altijd blij als we met de camper ergens komen waar dergelijke folders of plattegronden aanwezig zijn. Inmiddels heb ik in de camper al een aardige stapel plattegronden verzameld uit zowel binnen- als buitenland.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat er nog meer mensen partner worden van Bezoek Westland. Heeft u dus een bedrijf dat toeristen zou kunnen ontvangen (tuinbouwbedrijven zijn natuurlijk ook van harte welkom) of runt u een B&B of restaurant? Dan kunt u contact opnemen met info@bezoek-westland.nl voor meer informatie over Bezoek Westland.

De nieuwe folder en plattegrond
Een voorbeeld van een hashtag-bord

Foto’s van Angela Enthoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *