Valencia

Op stap met mijn dochter Marjolein en schoondochter Anna, hoe leuk is dat! Met mijn dochter maakte ik de afgelopen jaren al enkele stedentrips onder andere naar Londen, Athene en Berlijn. Maar vorige week gingen we dus met z’n drieën met het vliegtuig naar Valencia. De trip was al maanden geleden geboekt en Marjolein wist dat er in deze tijd ook het Las Fallas festival plaatsvindt. Het is een festival waarbij alles draait om grote –van piepschuim en hout- gemaakte poppen die door de gehele stad staan. Rond het Fallas festival neemt vuurwerk ook een grote plaats in. Niet alleen siervuurwerk, er wordt dagelijks ook een kwartier lang, oorverdovend knalvuurwerk afgestoken. En dan is er de bonte optocht van Fallera’s die door de straten flaneren. Fallera’s zijn vrouwen en meisjes (vanaf ongeveer 10 jaar) die in prachtige, kleurige traditionele klederdracht lopen. Ook hun haardracht is traditioneel, al verdachten wij er veel van dat ze een pruikje droegen.

Maar goed wij hebben dus vier dagen lang de stad doorkruist. We maakten gebruik van de metro, bus, taxi en hebben de laatste dag zelfs gefietst.

Wat ons ook opviel waren de vele leuke winkels met betaalbare kleding en accessoires. Wij werden er erg blij van en hebben menig euro gespendeerd.  Veel indruk maakten ook de bijzonder architectonische gebouwen die in het park staan. De gebouwen hebben allemaal een heel bijzondere vorm en zijn ook vanbinnen prachtig. Het park dat door heel Valencia loopt was vroeger een rivier. De rivier is omgelegd en van de drooggelegde rivierbedding is een kilometerslang park gemaakt. Wij fietsten er helemaal door tot aan het strand en de zee. Gelukkig hadden we ook nog eens de mazzel dat het prachtig weer was tijdens ons bezoek aan Spanje. Dat maakt alles natuurlijk meteen veel leuker.

Met onze logies hadden we het ook erg getroffen, want we sliepen in Reina Guesthouse, direct gelegen naast de Kathedraal aan de Plaza de la Reina en dus heel centraal in de stad. We hadden daar een klein appartementje met twee kamers, een eigen douche en wc en een keukentje.

Valencia is een heerlijke stad om te bezoeken, het is er gemoedelijk en heel betaalbaar. Ook als er geen Las Fallas is. Maar ik heb zo’n vermoeden dat ik er nog wel een keer naar toe zal gaan.

Lekker aan de Sangria
De bijzondere architectuur
Op de foto met de Fallera’s
Metershoge Falla’s

Eén reactie op “Valencia

  1. Heel leuk Marjoke, onze dochter was ook weg van Valencia (vorig jaar); ze is net terug van drie dagen Venetië, ook super.
    Hoewel ik al veel landen en steden gezien heb kom ik elk jaar, al 50 jaar, op Malta, waar mijn echtgenote vandaan komt. Misschien een leuke tip voor een volgende trip met dochter / schoondochter, al is Venetië natuurlijk ook prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *