Galerie

Mijn broer Bram is naast leraar ook kunstschilder. En als ik het zelf zeg, geen onverdienstelijke. Inmiddels hebben wij al twee echte ‘Brammen’ in huis en genieten daar genieten we iedere dag van.

Samen met een compagnon heeft hij enkele jaren geleden een galerie geopend in Spijkenisse. Daar waren we afgelopen zondag voor een feestelijke vernissage. Dit is een duur woord voor opening met borrel en hapje. Tijdens zo’n vernissage is het niet alleen genieten van de kunst, maar waren ook de twee exposerende kunstenaars aanwezig. Tijdens de openingsspeech van Bram kwam naar voren dat de schilderes Karin Touw zich vooral laat inspireren door de omgeving waarin ze is. Ze verzamelt grasjes, aarde en andere natuurlijke materialen en verwerkt deze in haar schilderijen. Wij waren vooral gecharmeerd van de kleuren die ook overwegend zeer aards waren.

De tweede exposant is Gerreke van Veen. Zij maakt ‘bronzen’ sculpturen die niet van brons te onderscheiden zijn, maar als je naar de prijs kijkt, toch geen brons blijken te zijn. Ze heeft zich in deze techniek gespecialiseerd. Haar beelden zijn ook voor buiten wintervast en zijn zo hard gebakken dat ze wel kunnen breken, maar daarna weer door haar kunnen worden hersteld. Allemaal interessante informatie die tot je komt als je de kunstenaar achter de kunst leert kennen.

En dan was er nog muziek van Michel de Mik. Hij speelt gitaar en zingt er ook af toe bij. Het was mooie achtergrondmuziek en een bijzonder aardige man.

Onder de aanwezigen waren natuurlijk ook vrienden en familie van de exposanten, maar het was vooral ook een gezellig samenzijn. Ik sprak onder anderen nog met een man met een Oekraïense vrouw (ook een kunstenares) over de toestand in de wereld. Met mijn jongste broer over de komende Valentijnsdag en wat dat betekent voor de tuinbouw en de gezellige middag werd afgesloten met een borrel en heerlijke soep bij mijn broer en schoonzus thuis.

Wil je ook een keer kijken in galerie The Window? Dat kan ieder weekeinde zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Het adres is Hongerlandsedijk 646 in Spijkenisse. De bovengeschetste expositie duurt nog tot half maart. Website voor meer informatie: www.thewindow.gallery. P.s. er worden ook erg leuke workshops gegeven.

Foto’s: Ada van Baalen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *