Lenzen

Ik had me toch een goed idee vorige week, maar ben weer een illusie armer. Omdat ik door langdurig medicijngebruik vaak slecht zie dacht ik erover om dag-lenzen te gaan dragen. Daardoor zou mijn zicht vermoedelijk verbeteren en ik in ieder geval voor ‘ver weg’ weer goed kunnen zien. Ik maakte een afspraak bij de opticien en fietste vorige week vrijdag met veel vertrouwen naar dorp. Na alles uitgelegd te hebben bij de opticien vertelde hij me dat dag-lenzen voor mij perfect zouden zijn. Ik kon ze gewoon de hele dag indoen en ’s avonds weggooien. Geen gedoe met schoonmaken, houdertjes en flesjes etc.

Alleen…. er was wel een maar. Omdat ik een bril heb met zowel ‘ver af’ als ‘dichtbij’ glazen, moest ik om te lezen wel een leesbril op. Maar dat was volgens hem geen probleem. Gewoon een bril met plus 2 en dan zou dat wel lukken. Hij had de gewenste sterkte van de lenzen in huis en ik mocht meteen een paar dag-lenzen indoen. Dat lukte prima, want na ruim 25 jaar lenzen gedragen te hebben verleer je dat nooit.

Zelf hadden ze kennelijk zo’n leesbril niet, maar het woord Hema of Kruidvat nam hij niet in zijn mond. Terwijl ik met een proefverpakking met dag-lenzen sta te wachten om een nieuwe afspraak te maken kom ik erachter dat ik op mijn telefoonagenda niets zie. Ik kan dus wel zien, maar zie niets. De opticien pakt even zijn ‘opmeetbril’ erbij en zo sta ik te piegen op mijn telefoon. Ik voel me behoorlijk opgelaten.

Mijn enthousiasme is meteen gezakt. Want hoe vaak kijk ik per dag niet op mijn telefoon of Ipad, nog maar te niet te spreken over mijn computer. Toch laat ik me niet meteen uit het veld slaan en ga naar de Hema om daar een plus 2 leesbril uit te zoeken. Er is veel keuze en ik neem een leuke rode.

Thuis gekomen merkt ik meteen dat ik eigenlijk de rode bril te sterk vind. Gelukkig heb ik nog een brilletje met plus 1,5 in huis en die zit beter. Maar al snel blijkt dat de bril de hele tijd op mijn neus zit. Of liever gezegd hangt hij onderaan mijn neus, anders zie ik niets.

Ik heb het 1,5 uur uitgehouden en toen de dag-lenzen in de prullenmand gegooid.
Daaag lenzen. Gewoon weer mijn bril opgedaan, dan maar iets minder zicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *