Schrijverscafé

Met heel veel plezier ga ik iedere maand naar het schrijverscafé van onze vereniging ‘Schrijvers tussen de kassen’. Het café vindt plaats iedere tweede donderdag in ‘de 3 Winckels’ in Naaldwijk. Het is voor mij een echt uitje. De ontmoeting met medeschrijvers en -dichters is altijd verrassend en heel gezellig. Soms te gezellig, want ik moet het meestal de volgende ochtend met een kater bekopen. Maar ik heb het er graag voor over. Meestal wordt er ook voorgelezen uit eigen werk. Behalve dan door Ton; die laat zich altijd voorlezen. Maar met name de dichters onder ons laten maar al te graag even hun werk horen. Nico met zijn haiku’s en Piet met zijn bijna altijd erotisch getinte gedichten. Het is echt een feestje. En we hebben altijd plezier, want naast het voorlezen wordt er natuurlijk ook over van alles en nog wat gepraat. Jammer genoeg weet ik de volgende dag meestal niet meer waarom ik zo hard heb gelachen.

Vorige week kregen we weer een leuk verhaal te horen van Frans. Maar Frans was niet helemaal zeker ten aanzien van het einde van zijn verhaal en vroeg onze ongezouten mening daarover. Nou, het verhaal was weer echt in de ‘Roald-Dahl-sfeer’ van Frans en gelukkig voor hem kreeg hij ook nog een goede tip voor een nieuwe clou.

Zo weten we elkaar altijd weer te motiveren en te inspireren. Ook spraken we natuurlijk over het aanstaande boekengala in de Naald op 28 maart a.s. Als schrijvers van de vereniging hebben we natuurlijk allemaal meegedaan met de wedstrijd met als thema ‘Verboden Vruchten’. Helaas voor ons is niemand van onze stamtafel genomineerd, dus is de spanning wie gaat winnen er nog niet af.

Wie ook regelmatig langskomt is Ylona, onze boekenverkoopster van The Read Shop in Naaldwijk. Zij heeft de grootste collectie boeken van Westlandse schrijvers en heeft alle boeken van Westlandse schrijvers in haar assortiment. Maar liefst drie boekenkasten vol. Dat is toch behoorlijk uniek lijkt me. En daarom is het ook zo leuk om deel uit te mogen maken van de vereniging.

Voor meer informatie; kijk eens op www.schrijverstussendekassen.nl voor informatie over actuele evenementen en de deelnemende schrijvers.

Boekenkast bij The Read Shop in Naaldwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *