Verbouwen

Ik heb echt een hekel aan verbouwen. Het stof, de mannen die door je huis lopen, alles is van zijn plaats. Maar de meest ‘verschrikkelijke’ verbouwing is toch wel je badkamer of je wc. Nou, bij ons moesten beide vloeren eruit. Door -vermoedelijk- een fout in de bouw hebben wij een lekkage gekregen onder de badkamervloer. Het water heeft waarschijnlijk al een tijdje gelopen want het kwam uit het beton bij de overloop. Toen het laminaat uit de gang werd gehaald bleek de vloer helemaal doordrenkt te zijn.

Na de eerste schrik besloten we om de reparatie van de waterleidingen meteen aan te vatten om de badkamer én de wc te verbouwen. Dat betekent het bad eruit –we zaten er toch nooit in- en daar een inloopdouche. Waar de douche zat maken we een ruimte voor de wasmachine en de droger. Vervolgens laten we in de wc meteen een hangend toilet installeren en in beide ruimten twee nieuwe tegelvloeren. Gelukkig voor ons is het ook een gedeelte verzekeringswerk, want zo’n verbouwing loopt flink in de papieren.

Sinds vorige week maandag is het dus een heel gedoe in huize van Arnhem. Het is niet zo heel erg dat ze alles slopen, alleen kun je dus meteen niet meer douchen en we zitten ook regelmatig zonder toilet. Zelfs één nacht helemaal zonder, zodat we onze behoeften moesten doen op een campingpotje. Dan voel je je toch wel een beetje armoedig. Afgelopen weekeinde konden we bij Marjolein en Jos slapen want die waren een weekeindje weg. Dat was een geluk, want daar was het geen herrie en konden we heerlijk lang douchen en lekker op de wc zitten. Je gaat zulke dingen weer echt waarderen. Nu vertoeven we regelmatig in de sportschool om daar na afloop van het sporten te douchen en tellen we de dagen af dat het klaar is. En iedere dag schiet het weer een beetje meer op. Nog deze week even uitzitten en dan kunnen we vermoedelijk in het weekeinde weer alles gebruiken.

Daarna komt de nasleep want het hele huis van huiskamer tot balkon zit alles onder het stof. Dus klaar zijn we voorlopig nog niet.

Dat is even behelpen.
Natte vloer onder het bad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *