Show

Ik kijk al tientallen jaren naar America’s Top Model en naar Hollands Top Model op TV en koester een stille wens om ook een keer te mogen ‘shinen’ op een catwalk. Vorige week dinsdag kwam mijn wens uit. Het netwerk voor vrouwelijke ondernemers in het Westland EVA had op uitnodiging van één van haar leden, Marijke Laarman van Dichoso Fashion in Naaldwijk, een modeshow georganiseerd voor eigen leden. Het leuke was dat uit de leden ook de mannequins werden geronseld. U begrijpt dat ik me dat geen twee keer liet zeggen. Al moest ik wel even slikken want de organisatie wilde van alles van me weten; mijn kledingmaten, kleur haar, schoenmaat etc. Nu ben ik toevallig deze winter wel wat kilootjes afgevallen, maar de slankste ben ik zeker niet. Echter ben ik van mening dat het aantal vrouwen met een maatje hoger ligt ten opzichte van vrouwen met maatje 36. Dus vorm ik een mooi voorbeeld van een volslanke vrouw.

Kijk ze shinen!

De week voor de modeshow ging ik al passen en werden er voor mij een viertal setjes samengesteld. Sommige kledingstukken die ik aankreeg zou ik persoonlijk nooit kopen, maar als mannequin ben je natuurlijk gewoon ‘paspop’ en moet je –heel professioneel- geen eigen mening hebben. Trouw deed ik dus alles aan wat mij aangereikt werd. Een sjaaltje hier, een tasje daar en schoenen -die ik nooit zou kopen- aan mijn voeten; het werd steeds toch een leuk geheel.
Op dinsdagmiddag voorafgaand aan de modeshowavond werden we verwacht in de tent waar we om moesten kleden. Ik kreeg zelfs een eigen kleedster  en samen met de vijf andere mannequins moesten we in sneltreinvaart zeven setjes doorpassen. Alles moest er natuurlijk perfect uitzien en aangezien we in tweetallen liepen was onze omkleedtijd beperkt.
Na het doorpassen gingen we naar Changes Kappers om daar ons haar en make-up te laten doen. Marina, ook een lid van de EVA’s, maakte een heel modern kapsel waarbij mijn haar door toedoen van poeder heel hoog werd gekapt. Een halve bus haarlak erin en zo zou het de avond wel overleven.
De modeshow werd natuurlijk ook voorzien van hippe muziek en rond half negen gingen we van start. En het ging als een geoliede machine. Niet alleen ik, maar ook de andere meiden hadden er erg veel lol in. En onze toeschouwers vermaakten zich ook prima. Er klonken regelmatig complimenten en een luid applaus na afloop. De hele modeshow duurde drie kwartier en ik kreeg er een enorme positieve boost van.
Na de modeshow mocht iedereen naar hartenlust passen en natuurlijk kopen. Ik was woensdag bij het passen al gevallen voor een rode, feestelijke zomerjurk en die hangt nu bij mij in de kast.

Mooie witte zomeroutfit
Alle mannequins

Eén reactie op “Show

  1. Super Marjoke erg leuk zo’n ervaring.
    Waar is de foto van de rode jurk?

    Liefs Corry en Frits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *